7 mei 2021

3 Belangrijke dingen om te overwegen bij het kopen van een huis

Een huis kopen is een grote beslissing. Heb je aan deze zaken gedacht?

1. Ken de omvang van je budget.

Kopers met een beperkt budget willen vooral graag weten of hun nieuwe huis niet te veel van hun besteedbaar inkomen zal opslokken. Als je budget beperkt is, kun je je geen enorm huis veroorloven. Je moet erop letten dat je budget niet alleen gericht is op het huis, maar ook op de opties in de tuin, vervoer en slijtage-artikelen zoals tapijten.

2. Inspecteer de buurt.

Het is belangrijk te weten of de buurt veilig is en welke buurten hoog op je lijstje staan voor dingen om te doen. Er zijn dingen zoals scholen, kerken, supermarkten en dokterspraktijken waar je graag in de buurt wilt zijn. Dit is ook een goed moment om te zien van welke bussen je op de hoogte zult moeten zijn, en welke routes frequent zijn, zodat je weet of je genoeg tijd hebt om er te komen als dat nodig is.

3. Doe een bouwtechnische keuring.

Je wilt geen overhaaste beslissingen nemen terwijl je de binnenkant van een woning bekijkt, want je weet niet wat je in huis haalt. Je kunt professionele bouwtechnische keuring laten doen, waarbij een gekwalificeerde inspecteur je een volledig rapport geeft over hoe het huis er structureel aan toe is en in welke staat de structuur en de binnenkamers verkeren, en of er verbouwingen nodig zijn voor het geschikt is voor jouw doeleinden. Ook kun je zien of er verborgen veiligheidsproblemen zijn waarvan je op de hoogte moet zijn voor je er intrekt.

Bron: www.seivda.nl