7 mei 2021
Execution only

Ben je financieel goed onderlegd?

Waar de een er niet aan moet denken, vindt de ander het een uitdaging om zelf een hypotheek te regelen. Maar voor een execution only dien je wel in het bezit te zijn van de nodige kennis op financieel gebied, volgens de AFM mag je namelijk niet zomaar beginnen aan een hypotheek maar moet je eerst een toets doen. In deze toets moet je aan kunnen geven dat je goed op de hoogte bent betreft de ernst van een hypotheek, met betrekking tot bijvoorbeeld je pensioen of bij een scheiding.

Bepaalde voordelen

Bij het zelf regelen van een execution only kleven wel een aantal voordelen, het grootste voordeel waarvoor mensen het doen is de financiële kwestie. Je bent veel voordeliger uit dan alles uit handen te geven aan een adviseur, de kosten van de adviseur bespaar je dan al. Alleen voor het afsluiten van een hypotheek betaal je, de rest heb je zelf gedaan en heeft je alleen je vrije tijd gekost. De hypotheekaanvraag heb je verder ook helemaal zelf in de hand, of je er een week of 3 weken over doet dat maakt niet uit.

Execution only

Kies hoe jouw hypotheek eruit komt te zien

Bij een execution only bepaal je zelf hoe je hypotheek eruit komt te zien, je kiest de vorm van de hypotheek en de rentevaste periode. Natuurlijk is de looptijd van de hypotheek ook belangrijk, ook moet je afwegen of je gebruik wilt maken van NHG. Bepaalde verzekeringen zijn verplicht bij het afsluiten van een hypotheek, daarnaast ben je vrij om bepaalde verzekeringen als extra te nemen. Bij de minste twijfel vraag dan de hypotheekmakelaar.nl om advies.