18 juni 2021
te koop

Hoe kan je zo snel mogelijk je huis verkopen?

Als je een nieuwe woning hebt gekocht of op het oog hebt, wil je natuurlijk snel je huis verkopen. Het betalen van dubbele hypotheeklasten is namelijk niet iets wat de meeste mensen ambiëren. Maar hoe kun je direct je huis verkopen? Er zijn diverse hulpmiddelen en tactieken om snel je huis te verkopen, uiteraard voor een respectabele verkoopsom. In dit artikel lees je de beste adviezen van experts om direct je huis te verkopen. Succes alvast en geniet vooral ook van je nieuwe woning!

Maak gebruik van de expertise van een verkoopmakelaar

Het slimste wat je kunt doen om snel je huis te verkopen, is het inschakelen van een ervaren verkoopmakelaar. Makelaars zijn experts die de lokale woningmarkt op hun duimpje kennen. Hierdoor weten ze precies hoe ze potentiële kopers snel kunnen bereiken, hoe ze jouw woning slim online en offline kunnen promoten en natuurlijk ook welke vraagprijs reëel en haalbaar is. Neem je een goede verkoopmakelaar in de hand, dan kun je niet alleen direct je huis verkopen, maar ook voor de best mogelijke prijs. Goede makelaars leveren huizenverkopers al snel duizenden euro’s op!

direct je huis verkopen

Ruim je woning op voordat er een bezichtiging komt

Cruciaal om zo snel mogelijk je huis te kunnen verkopen, is om je woning goed op te ruimen en schoon te maken wanneer er een bezichtiging gepland staat. Een nette, schone en overzichtelijke woning oogt niet alleen aantrekkelijker, maar ziet er ook groter uit. Ruim je woonkamer, de hal, badkamer en de keuken dan ook goed op, voordat je potentiële kopers je woning binnen laat.

Repareer kleine defecten en pak de kwast erbij

Ten slotte is het ook van belang om kleine defecten in je woning te repareren voordat je je huis te koop zet. Denk hierbij aan defecte verlichting, een kapotte deurbel, scheurtjes in de muur, et cetera. Door in de maanden voordat je je huis gaat verkopen lelijk wanden en plafonds te schilderen, ziet je interieur er ook een stuk frisser en strakker uit. Pak dus gerust de kwast erbij als je denkt dat het allemaal wel wat mooier en moderner kan in je interieur.