7 mei 2021

Hoe krijg je een voordelige hypotheekrente?

Wanneer je een huis gaat kopen is de kans groot dat je een hypotheek nodig hebt om de woning te kunnen betalen. Over een hypotheek betaal je een rente aan de geldverstrekker. Hoe hoog deze hypotheekrente is, is afhankelijk van een aantal factoren, zoals je inkomen en winst die de bank wil maken. Het is dan ook verstandig om op zoek te gaan naar de aanbieder die jou de laagste hypotheekrente kan aanbieden.

Zelf doen

Natuurlijk kan je prima zelf op zoek gaan naar de een goede hypotheek. Wanneer je dit gaat doen kan je gebruik maken van simpele tips. Om te beginnen is het belangrijk dat je kan zien dat je een stabiel salaris hebt. Dit zal ervoor zorgen dat de geldverstrekker zeker weet dat jij het geleende geld terug kan betalen elke maand. Zo vorm je een kleiner risico voor de bank, waardoor de hypotheekrente zal afnemen. Verder moet je de hypotheek vergelijken. Door alle aanbieders met elkaar te vergelijken online, weet je zeker dat je de goedkoopste kan vinden voor jouw situatie. We zien vaak dat mensen een hypotheek afsluiten bij de bank waar ze een betaalrekening hebben, maar in veel gevallen is dit niet de goedkoopste optie, waardoor ze in de komende jaren te veel geld betalen.

Advies

Wanneer je zelf te weinig verstand hebt van hypotheken, dan is het handig om je te laten adviseren door een expert. Een hypotheekadviseur inschakelen is natuurlijk niet goedkoop, maar zorgt er wel voor dat je een hypotheek krijgt die goed bij je past. Hierdoor kan je de komende jaren enorm veel geld besparen. Ook kan een hypotheekadviseur helpen als bemiddelaar tussen jou en de geldverstrekker. Op deze manier heb je dus tijdens het gehele proces toegang tot professionele hulp waar dit nodig is.