7 mei 2021

Huizen vinden is lastig

Huizen kopen is op het moment een van de grootste problemen in Nederland, bijna de helft van alle inwoners van Nederland merken die problemen. De huizenprijzen schieten namelijk door het dak heen en daarom vinden veel mensen het te duur om een huis te gaan kopen. Ook makelaars erkennen dit probleem.

Woningcrisis

Ongeveer 67% van de Nederlanders vindt dat er huizen bij gebouwd moeten worden, omdat anders de prijzen maar blijven stijgen en er zo dus geen woningen gekocht kunnen worden. Uit onderzoek van I&O research blijkt dat twee derde van de gevraagde mensen last heeft van de woningmarktcrisis.

De prijs bij huurwoningen gaat bijna niet meer lager dan 750 euro en bij koopwoningen soms zelfs niet meer lager van 400.000 euro. Hierdoor vinden veel mensen geen woonruimte en ondervinden veel mensen frustratie gevoelens over de te gekke prijzen van de woningen. Als voorbeeld gaven een aantal ondervraagden de lege kantoorpanden en bedrijfsruimtes die omgebouwd moesten worden naar woonruimtes om zo voor veel meer mensen een betaalbare leefruimte te creëren.

Makelaardij erkent het probleem

De makelaars erkennen dit probleem en vinden het lastig om een goed bod voor iedereen te krijgen. De prijzen schieten vaak boven mensen hun inkomen uit en dan is het eigenlijk al klaar. Toch zijn er genoeg makelaars die positief blijven en altijd voor het beste gaan.

Een makelaar in Enschede doet bijvoorbeeld zijn uiterste best om mensen zo goed mogelijk te helpen en zoveel mogelijk aanbod te krijgen voor iedereen, alleen is dat in deze tijd moeilijker dan veel mensen denken. De makelaar ziet echter ook genoeg kansen, de lage rente biedt veel mogelijkheden en is hij er altijd snel bij. Daarbij zijn er altijd adviesgesprekken die je kunt voeren met een makelaar om te kijken wat de mogelijkheden zijn en welk aanbod past in jouw wens.