7 mei 2021
cv ketel

Wat is een cv-ketel?

Iedereen huis beschikt wel over een cv-ketel. Maar wat is dit nou eigenlijk? Veel mensen weten niet wat een cv-ketel eigenlijk allemaal doet en waar deze goed voor is. Toch hebben wij hem allemaal in huis. In deze blog vertellen wij je meer over de cv-ketel.

Hoe werkt de cv-ketel?

Het water wordt verwarmd door branders op aardgas of olie. Als de thermostaat in de kamer op een bepaalde temperatuur staat, gaat de ketel ook aan. Als het water in de boiler voldoende is opgewarmd, stroomt het naar de radiator en wordt de kamer verwarmd. Het afgekoelde water stroomt vervolgens terug naar de ketel waar het weer wordt verwarmd. Als de door de thermostaat ingestelde temperatuur is bereikt, stopt de brander met werken en wordt het water in de boiler niet meer verwarmd.

Hoe lang gaat een cv-ketel mee?

Gemiddeld gaat een ketel 15 jaar mee. Er zijn ook cv-ketels die zonder problemen een langere levensduur hebben, maar hun energie-efficiëntie zal na 15 jaar meestal afnemen. Ze zullen nog steeds normaal werken en het huis zal zoals gewoonlijk opwarmen, maar het kan meer energie nodig hebben om de gewenste temperatuur te bereiken. Daarom is het na ongeveer 15 jaar verstandig om de ketel te vervangen.

Op zoek naar een goede cv ketel?

Bekijk de Remeha cv ketel of Intergas cv ketel. Deze ketels zijn duurzaam en energiezuinig. Kom je er niet uit? Maak dan gratis gebruik van de ketelkiezer.

Wat is het verschil met een hr-ketel?

Dit zit hem vooral in de zuinigheid van de ketels. De ketels gebruiken beide gas om het water in de ketel te verwarmen alleen heeft de hr-ketel hier minder gas voor nodig. Vandaar dat deze energiezuiniger is.