7 mei 2021
Bouwstaalmatten

Welke dikte staal is nodig?

Je kunt niet zomaar alle bouwstaalmatten overal voor gebruiken, je bent wel afhankelijk van een aantal factoren bij het kiezen van de dikte van de matten. De combinatie van de overspanning, de afwerking en de belasting bepaald uiteindelijk welke dikte je nodig hebt voor je vloer, door de goede dikte te gebruiken maak je een stevige solide vloer die je veilig kunt belasten en aan de hoogste verwachtingen voldoet. Hoe de vloer ook wordt belast er is altijd een passende oplossing voor. 

Cruciaal element in een vloer

Bij het maken van een betonvloer zijn bouwstaalmatten van cruciaal belang, zonder de matten is het niet mogelijk een veilige en stevige vloer te maken. De solide wapening zorgt ervoor dat je een goede betonvloer kunt storten, de kans op scheuren wordt vele malen verminderd, omdat de netten trekkrachten opnemen wat beton niet kan. Beton is alleen in staat om drukkrachten op te nemen. Naar gelang de afwerking kun je kiezen voor de roestige matten of de gegalvaniseerde soort.

Bouwstaalmatten

Maken van een werkvloer

Bij het maken van een standaard werkvloer worden over het algemeen bouwstaalmatten gebruikt met een dikte van rond 6 of rond 8mm. Je kunt er vanuit gaan dat je met deze dikte de trekkrachten op kan vangen, rond 5 gebruik je vaak voor dikkere dekvloeren. Als de vloer zwaarder belast wordt dan normaal dan is er een dikkere diameter van het staal nodig, wat voor vloer je ook gaat storten het is altijd nodig dit uit te laten rekenen door een constructeur.